PC SOFT

FORUMS PROFESSIONNELS
WINDEVWEBDEV et WINDEV Mobile

Accueil → WEBDEV 22 → 404 error - IIS configuration question
404 error - IIS configuration question
Débuté par Ricardo Diaz, 06 avr. 2017 14:04 - 2 réponses
Posté le 06 avril 2017 - 14:04
Hello

Firstly my setup: I use IIS 7.5 on a Windows Server 2008 R2.
Under C:/ I've created a new folder called "MyProject" where I install the webdev project (note I have it NOT in C:/inetpub/wwwroot).

In "Application Pools" I have an application called MyProject pointing to the aforementioned path. Furthermore I also have a site called "MyProject" which only has one Virtual Directory "MYPROJECT_WEB" and only one binding "mysite.com".

All settings are according to the corresponding WebDev page "Configuring the IIS 7/7.5 server".

now I try to access my page via "mysite.com/MyProject/MYPROJECT_WEB/index.awp" and receive this error: " 404 - File or directory not found.". Same if I try via "mysite.com/MyProject/index.awp"

When I open the "index.html", it tries with this URL: C:\WD210AWP\WD210Awp.exe\CONNECT\MyProject. However, when I open the index.awp - file, it wants it to download, nothing opens.

Needed permissions are all granted.

I've also set up a test project in C:/inetput/wwwroot. However, still on luck with opening that either.

I assume I'm missing a settings entry or so, I really ran out of ideas.

Anyone of you can guess what might cause me trouble?

Greetings
Posté le 06 avril 2017 - 15:01
Hi Ricardo,

did you try simply with

Mysite.com
and mysite.com/index.awp ?

Best regards

--
Fabrice Harari
International WinDev, WebDev and WinDev mobile Consulting

Ready for you: WXShowroom.com, WXReplication (open source) and now WXEDM
(open source)

More information on http://www.fabriceharari.com

Le 4/6/2017 à 6:04 AM, Ricardo Diaz a écrit :
Hello
Firstly my setup: I use IIS 7.5 on a Windows Server 2008 R2. Under C:/
I've created a new folder called "MyProject" where I install the webdev
project (note I have it NOT in C:/inetpub/wwwroot).

In "Application Pools" I have an application called MyProject pointing
to the aforementioned path. Furthermore I also have a site called
"MyProject" which only has one Virtual Directory "MYPROJECT_WEB" and
only one binding "mysite.com".

All settings are according to the corresponding WebDev page "Configuring
the IIS 7/7.5 server".

now I try to access my page via
"mysite.com/MyProject/MYPROJECT_WEB/index.awp" and receive this error: "
404 - File or directory not found.". Same if I try via
"mysite.com/MyProject/index.awp"

When I open the "index.html", it tries with this URL:
C:\WD210AWP\WD210Awp.exe\CONNECT\MyProject. However, when I open the
index.awp - file, it wants it to download, nothing opens.
Needed permissions are all granted.
I've also set up a test project in C:/inetput/wwwroot. However, still on
luck with opening that either.

I assume I'm missing a settings entry or so, I really ran out of ideas.

Anyone of you can guess what might cause me trouble?

Greetings
Posté le 10 avril 2017 - 15:33
Hi Fabrice!

Tried that, mysite.com leads to "403 - Forbidden: Access is denied." whereas mysite.com/index.awp ends up with "404 - File or directory not found.".

The "Forbidden: Access" info is correct, if I recall correctly, as the folder behind does not contain a page yet.

Kind Regards
Ricardo Diaz